My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, November 22, 2007

Aino Kontula: Reksi on homo ja opettajat hullui!

Harvoin joudun päivittelemään sukupolvieroja, mutta tätä opettajan päiväkirjaa luin silmät pyöreinä. Että ei minun kouluaikoinani... Nyt ainakin selvisi, miksi Suomi24-palstalle kirjoittajista niin moni ei hallitse alkeellisimpiakaan yhdyssanasääntöjä, ei tiedä edes perusasioita tähtiteteestä, maantieteestä ja biologiasta ja vittuilee joka välissä. He vain tekevät, mitä ovat koulussa oppineet tai olleet oppimatta.

Että voi herran jestas.

8.A on tehnyt Euroopan nimistötestin ja tulos on surkea. Aki ei ole tiennyt vitun Espanjaa, vitun Ranskaa, vitun Italiaa, vitun Saksaa eikä vitun Puolaa. Kuinka Aki on saanut kulumaan 45 minuuttia? Hänen koepaperissaan ei ole 75:stä nimestä yhtään. Paitsi oma nimi. Aki ei ole tiennyt edes vitun Ruotsia.


Minun käymissäni kouluissa piti vielä nousta seisomaan opettajan tullessa luokkaan, istua omalla paikalla ja viitata ennen kuin sanoi jotakin. Samat säännöt toimivat myös iltakoulussa, jossa kävin lukioni, vaikka useat oppilaat olivat vanhempia kuin jotkut opettajista. Ei nykyajan peruskoulussa:

Seitsemännet tekevät innokkaasti diagrammeja Yhdysvalloista. Vain karhu-Ville on poissa koulusta. Kuulen, että Rotta on käynyt hakkaamassa karhu-Villen kotitalouden tunnilla. "Hakannut tunnilla?" minä ihmettelen. "Mitä opettaja sanoi?" "Ei se mitään koskaan sano. Kun sitä heittää sämpylällä, se konttaa pöydän alle ja alkaa itkeä."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home