My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, November 14, 2007

Mercedes Lackey: Children of the Night

Oh, Hell. Taas sitä Lackeytä. Tällä kertaa on kysymys Diana Tregardesta, okkultistisesta etsivästä, Vartijasta ja Wiccan-noidasta. Myös psi-vampyryeistä ja yhdestä ihan vanhanaikaisesta verta juovasta.

Di on aivan kelvollinen sankaritar. Andre on hurmaava vampyyri. Tämän kirjan ongelma on se, että Distä on ilmeisesti olemassa yksi tai useampi novelli - mahdollisesti joissakin pienissä alan lehdissä - ja kirjailija viittaa niihin koko ajan. Se tekee tarinasta repaleisen.

Di toimii tarinan alussa tilapäisenä "Kello, kirja ja kynttilä" -kaupan myyjänä, ja tarina alkaa herkullisesti okkulttisen kaupan arkipäivän kuvauksena. Muun elantonsa Di ansaitsee kirjoittamalla romanttisia kioskikirjoja, ja sekin puoli kuvataan mehukkaasti. Sitten kuvioihin tulee psi-vampyyri ja rock-yhtye, joka tahattomasti myös muuttuu samanlaisiksi energian imijöiksi, yksi japanilainen sielunsyöjä ja ranskalainen Andre, joka on siis ihan vanhanaikainen vampyyri, mutta varsinainen pehmolelu. Sitten mennäänkin lujaa.

Din paras ystävä on homoseksuaalinen balettitanssija, jonka poikaystävän exä menettää sielunsa sielunsyöjän hyökkäyksessä. Lackey on kaikissa kirjoissaan seksuaalisesti suvaitseva ja uskon hänen olevan myös tosielämässään Wicca. Ainakin hän tuntuu autenttiselta kuvauksissaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home