My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, October 26, 2007

Dean Koontz: Taivaan porteilla

En ole lukenut Koontzia vuosiin. Pidin häntä aikoinaan melko keskinkertaisena Kingin seuraajana. Nyt osui käsiin tämä "Taivaan porteilla" ja yllätyin iloisesti. Kielenkäyttö on jokseenkin eloisaa ja viehättävää. Tarina... kaikki varmaan tuntevat kansansadun tynnyrissä kasvaneesta tytöstä? Niin tuntee Koontzkin.

Leilani Klonk on rampa tyttö, jonka äiti on varsinainen huumeiden ammattilainen. Isäpuoli taas kertoo, että kun Leilani täyttää 10 vuotta, lentävä lautanen vie hänet muualle ja parantaa hänet. Myös Leilanin veli oli rampa, ja hänet lentävä lautanen vei hänen 10-vuotispäivänään. Leilani on kuitenkin hyvin älykäs tyttö eikä usko sanaakaan. Hän uskoo, että isäpuoli aikoo tappaa hänet kuten hänen veljensäkin. Hän kertoo uskostaan samalla asuntovaunualueella majailevalle Genevalle ja hänen sisarentyttärelleen Mickylle. Ongelmana on, että Geneva on hiukan höpsö - häntä on kerran ammuttu päähän ja sen jälkeen hän on uskonut keikkien näkemiensä elokuvien kertovan hänestä itsestään. Micky taas on juuri päässyt vankilasta. Hän ei ole onnistunut valitsemaan miesystäviään, ja yksi oli väärentäjä. Micky tuomittiin rikostoveruudesta.

Samaan aikaan poika on pakenemassa harvinaisen julmaa ja väkivaltaista joukkiota, joka on tappanut hänen äitinsä. Hän pujahtaa maataloon keittiön ovesta. Talossa nukkuvat vanhemmat ja heidän poikansa. Pakolainen varastaa vähän rahaa ja pojan vaatteita selviytyäkseen. Hän on tuskin lähtenyt talosta, kun tuskanhuudot täyttävät yön. Takaa-ajajat ovat lähempänä kuin hän odotti. Hän omaksuu perheen pojan henkilöllisyyden seilviytyäkseen. Perheen koira karkaa myös kauhuja ja lyöttäytyy hänen matkaansa.

Tästä alkaa tarina, joka pyörii UFOjen, bioetiikan ja myös uskonnon ympärillä. Tässä kirjassa on esillä se bioetiikan haara, jonka mukaan vajaat, vammaiset ja vanhat voisi päästää tuskistaan, jos se lisää älykkäiden, terveiden ja tuottavien ihmisten tuottavuutta. Koontzin mukaan tällainen tukimuksen haara on Yhdysvalloissa, ja hän on vilpittömän kauhuissaan sen vuoksi. Karmivista aiheistaan huolimatta kirja on joskeenkin leikkisä ja onnellinenkin. Juonesta ei voi kertoa enempää paitsi että joku todella on ulkoavaruuden alien - mutta kuka?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home