My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, November 11, 2007

Dean Koontz: Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki

Dean Koontzilla on nettitietojen mukaan ollut mielenterveyshäiriöistä kärsivä alkoholisti-isä. Vaikuttaa siltä, että hän purkaa traumojaan kirjoissaan, vaikka niin tässä kuin "Taivaan porteilla" -kirjassa mielenvikainen on äiti. Lapsuudenkuvaukset perhehelvetistä maistuvat silti jollakin tavoin todenmukaisilta.

Odd Thomas asuu pikkukaupungissa. Hän työskentelee grilliravintolassa, seurustelee jäätelöbaarin myyjättären kanssa ja viettää muutenkin tavallista elämää - tai no, tavallista ja tavallista. Hän näkee aaveita. Odd ei ole paljastanut salaisuuttaan monellekaan ihmiselle, mutta kaupungin poliisipäällikkö tietää ja uskoo Oddin puheita.

Oddin kyvyt joutuvat koetukselle, kun kaupunkiin saapuu muukalainen ja Odd näkee tavallista enemmän bodacheja, psyykkisiä aaveita, jotka kerääntyvät kuoleman ja tuhon näyttämölle. Odd tietää, että tosi on kysymyksessä, kun Elvis istuu hänen autossaan ja itkee. Suunnitteleeko muukalainen joukkomurhaa vai mistä on kysymys?

Niin, niistä vanhemmista - Oddilla ei ole paljnkaan käyttöä vanhemmilleen. Isä käy läpi sarjaa alaikäisiä tyttösiä, ja äiti uhkaili Oddia aseella pojan koko lapsuuden ajan. Isoäiti kulutti elämänsä kiertämällä uhkapelipaikkoja. Kuka tahansa alkaisi nähdä aaveita.

Ei niin minun mieleeni kuin "Taivaan porteilla", mutta ihan luettava kirja silti. Koontz näyttää päättäneen tehdä Oddista kokonaisen sarjan - ilmeisesti hän on lukijoiden mieleen. Toinenkin kirja on käännetty, ja englanninkielisillä Koontz-sivuilla mainsotetaan jo kolmatta. Toivottavasti Koontz ei kokonaan jämähdä Odd Thomas -kirjailijaksi.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Minkä ikäisille tää on suunnattu? Meinaan mun kaveri luki ja tykkäs. Se on 13-vuotias.

7:37 AM  

Post a Comment

<< Home