My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, October 05, 2008

Stephen Greenblatt: Shakespeare

Shakespearesta on julkaistu elämäkertoja suomeksi, viimeksi Anthony Holdenin (joka on aivan kelvollinen perusteos). Greenbalttin kirja on erilainen ja mielenkiintoinen. Siinä käsitellään Shakespearea näytelmiensä kautta. Tämä näkökulma jättää sivuun useita kaluttuja luita, kuten "tumman naisen" henkilöllisyyden, mutta antaa mielenkiintoisia näkökulmia useisiin muihin näytelmiin ja Shakespearen elämään ja hänen aikansa Englantiin, politiikkaan ja joihinkin merkittäviin hahmoihin. Joistakin soneteista Grenblatt antaa aika hätkähdyttävän tulkinnan.

Sellaiset näytelmät kuin "Kuningas Lear", "Macbeth" ja "Venetsian kauppias" tulevat esiin uudesa valossa (vaikka historialliset näytelmät on parhaiten hahmotettu Jan Kottin kirjassa "Shakespeare tänään").

Kiehtova matka Shakespearen maailmaan näytelmien harrastajille. Jos halutaan perustietoja Shakespearen elämästä, suositan enemmän tuota Holdenia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home