My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, October 17, 2008

Mercedes Lackey - Larry Dixon: The White Gryphon

Jatkoa kirjalle "The Black Gryphon", jossa kaksi velhoa kävi sotaa (tai siis toinen hyökkäsi, toinen puolustautui). Tässä kirjassa aloitetaan, kun ryhmä paenneita löytää paikan, johon perustaa kaupungin. Kaupungin nimeksi tulee White Gryphon" aarnikotka Skandranonin mukaan. Skandranon oli ennen musta, mutta hän joutui koskettamaan niin paljoa magiaa, että hänen sulkansa muuttuiat valkoisiksi.

Jännitystarina on tällä kertaa murhajuttu. White Gryphonin löytävät Haighlein Mustien Kuningaskuntien edustajat. White Gryphonin lähettiläät mennevät Haghlein pääkaupunkiin neuvottelemaan suhteista. Asiat käyvät mutkikkaiksi hyvin erilaisten perinteiden vuoksi, ja vieläkin mutkikkaammiksi, kun Haighlein hovissa sattuu sarja erittäin raakoja murhia, joiden todistet viittaavat suoraan lähettiläisiin. Kaiken lisäksi Haighlei-kuningas iskee silmänsä Winterhartiin ja haluaa naida tämän - Winterhart on jo onnellisesti naimisissa Amberdraken kanssa, jota epäillään ainakin yhdestä murhasta. Miten lähettiläät selviävät? Löytyykö murhaaja tai murhaajat? Ja suostuvatko haighleit muuttamaan jäykkiä tapasääntöjään uusien tulokkaiden vuoksi?

Ei hullummin punottu jännitysjuoni, vaikka Lackeyllä on joskus tapana jumittua vatvomaan henkilöidensä sielullista epävarmuutta hetkenä, jona James Bond toimisi jo. Larry Dixonin osuus ovat tylsät välipiirrokset - no, he ovat naimisissa, Larry ja Mercedes, joten asia on kai auttamaton. Ärsyttävää silti, että kaikki Larryn piirrokset näyttävät aivan samanlaisilta. Lukija haluaa päättää itse.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home