My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, October 24, 2008

Joe Hill: Sydämen muotoinen rasia

Kummituskirja, joka mainostaa olevansa kauhutarina. Kaiketi se onkin. Alasta kiinnostuneena sanon, että kovin kauhea tämä ei ole. Pikemminkin "road movie" -tyyppinen (jos sallitaan hyppy toiseen ilmaisumuotoon) kertomus rock-tähdestä, jonka emnneisyys kurkottaa pahantahtoiseen otteeseen, mutta jolla on yllättävä määrä auttajiakin. Koirat ovat kuin Dean Koontzilta.

Jude on siis entinen rock-esiintyjä, joka on asettunut aloilleen kaikkine rahoineen. Hän on pitänyt peräkkäin melkoista määrää goottityttösiä, joita hän on kutsunut heidän kotivaltionsa nimellä. Tällä hetkellä menossa on Georgia.

Jude on kiinnostunut okkultismista. Kun hänen sihteerinsä Danny kertoo löytäneensä Internetistä huutokaupan, jossa kohteena on aave, Jude ei voi vastustaa kiusausta. Hän myös voittaa ja saa sydämen muotoisen rasian, jossa on vanhanaikainen miehen puku. Ja aave. Hyvin häijy aave, kuten osoittautuu. Ja aave, jolla on henkilökohtainen kosto mielessään.

Jude joutuu matkalle Yhdysvaltojen etelävaltioihin, matkalle lapsuuteensa, kaltoin kohdeltujen tyttöjen ja lasten maahan, tukenaan Georgia ja kaksi uskollista koiraa. Ja vastassaan aave, joka on häijympi kuin kalkkarokäärme. Jude on kuitenkin lujempaa tekoa kuin uskoisi, ja hänellä on uskollisempia ystäviä kuin hän olisi luullut.

Herkullinen kirja. Oikein hyvä kirja. Suosittelen.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home