My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, November 11, 2008

Katja Bargum & Hanna Kokko: Kutistuva turska



Erinomainen ja havainnollinen kirja evoluutiosta ja sen ihmeistä. Evoluutiota käsittelevissä kirjoissa esitetään usein samoja esimerkkejä, mutta Katja Bargum ja Hanna Kokko oat löytäneet aivan uusia ja havainnollisia esiteltäviä. Amatsonimollit, merihevoset ja Kauain sirkat ovat mainioita näytteitä evoluution toiminnasta ja maailman oudoista piirteitä ja kirjoitustapa on selkeää ja helposti omaksuttavaa sotkeutumatta tieteellisiin käsitteisiin yhtään enempää kuin on aivan välttämätöntä.

Evoluutio on - olen huomannut - sekä tunteita herättävä että vaikea aihe vielä nykyäänkin, 150 vuotta Darwinin ajoista. Sen vuoksi tällaisia kirjoja on hyvä saada. Ja koska fossiilit tuntuvat olevan maallikoille vaikeita niihin liittyvän aikajanan vuoksi, on mainio asia, että kirjassa nojataan viime vuosien ja tämän päivän esimerkkeihin. "Kutistuvan turskan" toivotan sekä niiden käsiin, joissa evoluutio on hankala asia, että niille, jotka yksinkertaisesti nauttivat lukiessaan uusimmista löydöistä.


2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pidin kirjasta kovasti ja hämmästyin, kun huomasin kirjoittajien olevan Suomesta.

5:56 AM  
Anonymous Heidi said...

Suosittelen Ilkka Hanskin Viestejä Saarilta.

5:32 AM  

Post a Comment

<< Home