My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, November 10, 2008

Merete Mazzarella: Illalla pelataan Afrikan tähteä

Mazzarella on kirjoittanut kuvauksen isoäitinä olemisesta (erityisesti isänäitinä olemisesta - ruotsin kielessä sanoilla on ero) laajassa ja kansainvälisessä suvussaan.

Olisi muuten kiinnostava tietää, onko Mazzarellan huomaama ero suhtautumisessa farmoriin ja mormoriin yhtä suuri suomalaisten parissa, koska suomenkielessä sanat eivät eroa toisistaan?

Havaintojani:

- Mazzarellalla on epätavallinen kyky tiivistää ajatuksensa anekdootteihin ja erittäin hauskoihin anekdootteihin. Kadehdin niitä, jotka käyvät hänen luennoillaan.

- Hän on jopa vaikeasti ja tuskallisesti ruotinut hankalia sukulaisuussuhteita säästämättä hiukkaakaan itseään (ehkä erityisesti syyttäen juuri itseään?)

- Mazzarella on kirjassaan käynyt läpi tapauksia, ajatuksia ja tunteita, joita hän oman tunnustuksensa mukaan ei ole pystynyt puhumaan läheistensä kanssa. Nyt hän tilittää nämä tunteet kirjassa, josta läheiset saavat lukea ne samalla kuin suuri määrä naapurieta, tuttavia ja ventovieraitakin. On hyvä asia saada nämä asiat pöydälle. Mietityttää kuitenkin, onko tämä juuri se tapa, jolla läheiset haluavat nämä asiat saada tietoonsa. Onko Merete Mazzarella poikkeuksellisen rohkea nainen - vai ehkä pikemminkin pelkurimainen? Joitakin asioita on helpompi kirjoittaa kuin puhua.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home