My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, August 25, 2008

Dean Koontz: Odd Thomas - Luostarin kirous

Dean Koontzin kelpo Odd Thomas, pikkukaupunki Pico Mundon pikaruokakokki, näkee edelleenkin rauhattomia aaveita ja otuksia, joita hän kutsuu nimellä bodach ja jotka kerääntyvät paikkoihin, joissa pian tapahtuu hirveitä asioita. Enää hän ei toimi pikaruokakokkina Pico Mundossa, vaan on siirtynyt vieraaksi St. Bartholomewin luostariin selventääkseen ajatuksiaan. Luostarista hän löydä rauhaa eikä hiljaisuutta vaan lisää bodacheja ja muita, entistä oudompia otuksia.

Maailma on täynnä pitkämielistä väkeä. Luostarin apotti on antanut Oddille yleisavaimen ja vapaan liikkumisluvan myös nunnaluostarin puoellla. Tätä lupaa Odd joutuukin käyttämään hyväkseen. Luostarissa soittaa kelloja rauhaton poltergeist veli Constantine, ja Oddille pitävät seuraa Elvis Presley ja Boo-koira (tieto voi olla spoileri, mutta Boo on aavekoira), mutta myös mitä kummallisimmat ja epäinhimillisimmät luomukset. Niillä voi olla jotakin yhteyttä sen kanssa, että luostarin kellarissa on myös suuria tietokoneita ja munkiksi ruvennut miljonääri, joka yrittää todistaa Jumalan ajatuksen muuttuvan aineeksi.

Mitäpä vikaa kelpo Oddissa olisi, mutta hiukan pitkästyttävää hänen seuransa alkaa olla. Spoileri taas: Elviskin alkaa olla sitä mieltä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home