My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, February 02, 2010

Seija Paasonen: Pois Espanjan edestä

Seija Paasonen on kirjoittanut historiikin YLEn sääohjelmista. Alkajaisiksi on todettava, että sääohjelmat ovat Suomessa totista hommaa ja niistä kirjoittaminen ilmeisesti vieläkin totisempaa. Suuri osa kirjasta on hupilukemista niile, jotka ottavat sänkyyn iltalukemisekseen videon käyttöoppaan. Teknistä tietoutta YLEn käyttämistä tietokoneohjelmista, teknisistä vempeleistä, niiden tekijöistä ja keksijöistä, säähenkilöiden nimet huolellisesti kirjattuina vuosikymmen kerrallaan (ettei kukaan vain nokkiinnu, koska hänen nimensä on jäänyt pois?), ohjelmapohjien väreistä ja muista elintärkeistä yksityiskohdista. Otsikoiden fontteja ei sentään ole mainittu.

Tarkkaan lukiessa kirjassa on ihan mukavia henkilöjuttujakin Huutosen villasukista Kakkosen kevätsään musiikin vastaanottamiseen (lapset tapaisivat tansia sen tahtiin). TV-yleisö on osallistunut mukavasti ohjelmien tekemiseen lähettämällä kartttakeppejä (ja niitä villasukkia). Kokonaisuus on kuitenkin - no, totinen.

Karttakeskuksen
tekemä kirja on yleisvaikutelmaltaan kaunis, mutta purnaan silti parista asiasta. Sivunumerot on niin nokkelasti piilotettu sivujen reunoihin, että kesti aikaa huomata ne. Ja väleihin sijoitetut aukeamakuvat ovat kauniita kuin jouluporsaat, mutta kuvaajat ja kohteet eivät löytyneet edes syväluvulla. Voivathan tiedot siellä ollakin, mutta alkusivujen lähdetiedot on painettu harmaalla harmaalle eikä niitä vain jaksanut tihrustaa. Sääli - kuvat ovat hyviä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home