My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, October 01, 2009

Christian Jacq: Ramses - Lännen akaasiapuun alla

Jacq selvitti Ramseksen pitkän loppuelämän kohtalaisesti hyppien. Mukaan mahtuivat heettiprinsessan naiminen, libyalaiskapina ja esikoispojan kuolema. Varovasti Jacq mainitsi Ramseksen nivelvaivat ja huonot hampaat - ymmärrettäviä 90-vuotiaaksi eläneellä faaraolla, mutta huonosti sopivia romanttiselle sankarille.

Jacq onnistuu antamaan selityksen sille, että Ramseksen kuningattarien joukossa mainitaan hänen tyttäriään (kirjassa vain yksi). Faaraon Suurella Puolisolla oli tärkeä tehtävä useissa uskonnollisissa riiteissä. Kun mainittua virkaa hoiti heettiprinsessa, roolia esitti mieluummin egyptiläinen prinsessa kuin vierasmaalainen nainen. Insestistä ei siis liene kysymys (vaikka sitäkin on Egyptissä tapahtunut).

Kirjojen Ramses on jossakin määrin riisuttu malli historiallisesta Ramseksesta, kuten tästä linkistä voi katsastaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ramses_II

Todellsiella Ramseksella oli huomattavasti useampia vaimoja ja poikia kuin kirjan ällistyttävän yksiavioisella Ramseksella. Sen sijaan kirjan komea faarao on todellinen kuva, muumiohan on tallella.

Ramses II


0 Comments:

Post a Comment

<< Home