My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, March 03, 2009

Philip K. Dick: Lies, Inc.

Philip K. Dick käytti huumeita, mm. LSD:tä. Myöhemmin hänellä diagnosoitiin skitsofrenia. Tässä kirjassa ei voi olla huomaamatta asiaa. Suuri osa kirjasta on LSD-näkyjen kyllästämää.

Ihmisiä on maapallolla tolkuttomasti liikaa. Onneksi on löydetty ihastuttava, idyllinen maan kaltainen planeetta ja keksitty teleportaatiolaite, jolla sinne pääsee. Tosin laite toimii vian yhteen suuntaan. Takaisin tulee videokuvaa.

Jotkut eivät usko idylliin ja yrittävät useilla tavoilla päästä paljastamaan harhan ja lähettämään takaisin todenmukaisia viestejä. Sitten henkilöt pyörivät erilaisissa para- ja meta-maailmoissa ja useat onnistuvat kuolemaankin useita eri kertoja. Kirjaan on myös sijoitettu useita saksalaisia (ja paljon saksankieltä) ja yksi urhea juutalainen.

Minä kyllä kykenen harhailemaan rinnakkaismaailmoissa, mutta jotakin tolkkua niissä saisi olla. Tämä vaikuttaa siltä kuin Dick olisi kirjoittanut kirjan pahan tripin aikana ja paiskannut se sellaisenaan kustantajalle. Ja sitten se on vielä suomennettukin - vaivan haaskuuta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home