My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, March 01, 2009

Fred Saberhagen: The Dracula Tape

Vampyyreistä kiinnostuneet tuntevat varmasti Bram Stokerin "Draculan". Monet ovat varmaan huomanneet kirjan virheetkin; juoni on reikäisempi kuin lahnaverkko. Saberhagen ainakin huomasi ja päätti tehdä asialle jotakin. Tuloksena on "The Dracula Tape", tarina Draculan itsensä kertomana.

Virheetön ei tämäkään tarina ole, mutta riemukkaasti on osoitettu, missä Stoker meni pieleen. Miksi esimerkiksi Styokerin krijan huippukohdassa kreivi surmattiin kukriveitsellä, vaikka selkeästi ja moneen kertaan oli kerrottu, että vain puuvaaja tappaa vampyyrin?

Saberhagenin kreivi ei ollut edes paikalla monissa kohdissa, joissa hänen oletettiin tehneen pahojaan. Kaunis Lucy esimerkiksi kuoli, koska van Helsing siirsi hänen suoniinsa neljän raavaan miehen verta aikana, jolloin veriryhmistä ei tiedetty mitään. Mina Harker oli Draculan ainoa todellinen lemmitty ja tässä kirjassa uskollinen salaliittotoveri. Kreivillä oli silti hankalat hetkensä, esimerkiksi Idän Pikajunassa.

Viihtyisästi uudeleen käsitelty kauhuklassikko.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home