My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, August 29, 2008

Mercedes Lackey and Larry Dixon: The Black Gryphon

Mercedes ja Larry ovat naimisissa, siksi ilmeisesti Larry on saanut nimensä otsikkoon. Hän on voinut keksiä uutuuden kirjoittaa aarnikotkista tavallisten lohikäärmeiden sijaan.

"The Black Gryphon" on sijoitettu samaan maailmaan kuin Valdemar-kirjat, mutta kauan, kauan ennen kuin Valdemarin valtakunta perustettiin. Kaikki alkoi, kun vallanhimoinen maagi Ma'ar halusi valloittaa maailman. Kun kuningaskunta murtui, Ma'aria vastaan joutui nousemaan maagi Urtho. Urtho mieluiten kehitti uusia älykkäitä rotuja, ja hänen kruununjalokivensä olivat aarnikotkat. Kaikkinielevä sota Ma'arin kanssa kuitenkin mullisti Urthon ja hänen luomustensa elämän.

Musta aarnikotka on Skandranon, voimakkain, urhein ja melkein älykkäin aarnikotkista. Ja turhamaisin. Toinen mies- (uros?)puolinen henkilö on Amberdrake, ammatiltaan kestra'shern. Kyseinen ammatti on sielujen parantaja, joka tekee mitä hengeltään vammautuneiden auttamiseen tarvitaan hieronnasta ja kuuntelemisesta - ahem - seksiin asti. Amberdrake joutuu muiden ohella hoitamaan naaraspuolista aarnikotkaa Zhaneelia ja trondi'irn (aarnikotkien kunnosta vastaava henkilö) Winterhartia, jolla on salaisuus tunnollaan. Ja tietenkin pitää yrittää voittaa sota tai ainakin pelastaa tappiosta niin monta kuin kyetään.

Ihan mukavaa Lackeymaista viihdettä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home