My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, July 14, 2008

Anne B. Ragde: Berliininpoppelit

Miksi, voi miksi pohjoismainen elämä on niin ankeaa? Tässä on norjalainen suku, jonka elämä mullistuu, koska äiti vajoaa koomaan ja kuolee. Hänellä on kolme poika aja aviomies. Miestä huiskitaan pois jaloista kuin kärpästä. Sikatilaa pitää vanhin poika Tor. Margido on hautaustoimiston omistaja, Erlend homo, joka on paennut Kööpenhaminaan asumaan mieskumppaninsa kanssa. Torilla on myös avioton tytär Torunn.

Äiti on hallinnut poikiaan. Erlend on joutunut pakenemaan taipumustensa vuoksi; Tor olisi halunnut pitää lehmiä, mutta äidin mielestä siat ovat helpompia (mitä ne Herra paratkoon eivät ole). Margido ei edes ollut uskovainen ennen kuin äiti määräsi hänelle sen osan. Torunnista tietää vain Tor.

Lopulta tilanteen pelastavat kaksi lainsuojatonta, Erlend ja Torunn, ja perheen salaisuudetkin paljastuvat. Sopii toivoa, että isä ja Tor toipuvat henkisesti. Kaiken kaikiaan kirja on silti lämmin ja humoristinen. Näkökulmat ovat kaikki tässä kirjassa. Tor muistaa koko ajan äitinsä puuhakkaana ihmisenä, ahkerana kodinhotiajana, kun taas Erlend ja Torunn ovat järkyttyneitä kaiken hoitamattomuudesta, liasta ja ahdingosta. Tarvitaan ulkopuolisia vetämään sikatilan pysähtyneen kellon taas käyntiin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home