My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, September 02, 2008

Danile Diehl & Mark Donnelly: Eat Thy Neighbour

Kirja lupaa olla kannibalismin historia. Ihan täsmällinen kuvaus se ei kirjan sisällötä ole. Alkuluvut käyvät läpi historiasta tunnettuja kannibalismin piirteitä (kannibalismi kunnioituksen osoituksena, voitetun vihollisen häpäisy, uskonnollinen uhri, nälänhätä) ja lopussa palataan yleisempiin piirteisiin nykyaikana. Kirjoittajilla on melkoinen määrä tarinoita Venäjän oikeuslaitokselta; ison naapurimme köyhyys ja runsas votkan käyttö on aiheuttanut hämmästyttävän määrän paljastuneita kannibalismitapauksia, joista moniin on liittynyt myös ihmislihan myynti muille esimerkiksi piirakoiden täytteenä. Jos menette Venäjälle, pysykää kasvisruoissa!

Suurimman tilan on vienyt runsas määrä yksityiskohtaisesti käsiteltyjä kannibalismitapauksia. Suurin osa on parilta viime vuosikymmeneltä ja niissä ihmisen osien syönti tai veren juonti on osana sarjamurhaajien rituaaleja - usein seksuaalisia laadultaan. "Psyko" ja "Uhrilampaat" ovat saaneet ideansa todellisista sarjamurhaajista. Näiden tapausten yksityiskohtainen erittely on koko ajan vähällä ylittää lukijan pahoinvointikynnyksen eikä kirjoittajien usein rempseä sananvalinta paranna asiaa. Voin vain toivoa, että se on normaali vieraannuttamisefekti, jolla kammottavuuksien kanssa tekemisiin joutuvat ihmiset pyrkivät torjumaan omia tunteitaan. Jos kirjoittajilla on ollut niin hauskaa kuin joissakin kohdin tuntuu, he ovat itse psykiatrin tarpeessa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home