My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, July 26, 2008

Stephen Booth: Henkäys vain

Stephen Boothin tämänkertainen kirja on varsin kolkkoa kauhuromantiikkaa ympäristöltään ja juonenkulultaan. Tapahtumapaikka on Peak Cavern -luolasto. Booth korostaa koko kirjan ajan kylmyyttä, pimeyttä ja kivitonneja, joiden alla tapahtumat tihentyvät. Tarkistin, ja kirjassa kerrottu Neil Mossin luolaonnettomuus (kirjan symbolinen keskipiste)on todellinen.

"Henkäys vain" -kirjassa jatkuu Boothin kirjojen taisteluparin, kaupunkilaispoliisi Diane Fryn ja maalaisen Ben Cooperin, keskinäinen ristiriitaisuus. Dianen kovapäisyyttä jopa korostetaan lähes parodiaan asti. Poliisityö ei tässä kirjassa ole niin tärkeää - "who did it" -juoni jää jopa sivuasiaksi päähenkilön, vankilasta vapautuneen, Mansell Quinnin, kohtalon rinnalla. Kirja alkaa, kun Quinn on typertyneenä polvillaan olohuoneessaan murhatun naisen vierellä. Varsinaiset tapahtuvat alkavat, kun hän vapautuu vankilasta yli 13 vuoden tuomion jälkeen ja palaa kotiseudulleen. Quinnin tarina kulkee vääjäämättömästi loppuratkaisuun kuin antiikin tragedian henkilön. Häntä ei nähdä monessakaan kohtauksessa - vain varjomainen, tumma hahmo piirtyy nummimaisemaa tai luolien syvyyttä vasten, mutta jykevä hahmo nousee vaikuttavasti esiin. Jylhä kirja.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home