My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, February 24, 2008

Dean Koontz: Pimeyden vanki

Toinen kirja Christopher Snowsta, nuoresta miehestä, jolla on harvinainen geenimutaatio. Hän ei voi olla hetkeäkään valossa, koska valo aiheuttaa hänelle lisääntyviä geenimuunnoksia. jotka lopulta tappavat hänet syöpään. Niin kuin siinä ei olisi kylliksi, hänen edesmennyt äitinsä on työskennellyt huippusalaisessa laboratoriossa. Äidin kehittämä retrovirus on päässyt valloilleen ja tarttuu ihmisiin ja eläimiin. Jotkut muuttuvat älykkäiksi, kuten koira Orson ja kissa Mungojerrie; toiset älykkäiksi ja häijyiksi, kuten Moonlight Bayn pikkukaupunkia ahdistelevat reesusapinat; jotkut muuttuvat kammottaviksi, kun kaupungin poliisit, kirkkoherra ja arvaamattoman monet muut.

Tässä kirjassa Chirstopher joutuu tutustumaan aivan uuteen puoleen kaupungissaan. Kun lapsia alkaa kadota, paljastuu, että salaisessa laboratoriossa on tutkittu myös aikakonetta. Christopher ja hänen omituiset ystävänsä joutuvat matkaamaan ajassa taaksepäin ja myös sivuittain, miten se sitten tehdäänkin.

Pidin tästä kirjasta enemmän kuin Christopherin aikaisemmasta seikkailusta "Ilman pelkoa". Koontzin ei enää tarvitse esitellä henkilöitään, jotan hän voi antaa palaa - hip hei ja aivot narikkaan.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home