My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, December 04, 2007

Carl Hiaasen: Skin Tight

Ensimmäinen kirja, jossa Hiaasen oli todella vauhdissa. On moraalisesti epäilyttävää nauraa hillittömästi karmeille kuolemantavoille, mutta kun ei voi itselleen mitään. Tässä on myös ensimmäinen Hiaasenin pahoista miehistä, joka on samaan aikaan kammottava, naurettava ja säälittävä (se, joka laitatti kätensä paikalle pensasleikkurin, josta oli suurta hyötyä seksibaarin ulosheittäjän ammatissa).

Sankari on entinen syyttäjä Mick Stranagan. Hänen ongelmansa syyttäjänä oli se, että hän ei pitänyt lahjottavista tuomareista. Itse asiassa hän tappoi yhden. Nyt hän asustelee erakkona paalutalossa rannikon ulkopuolella ja hoitelee omia asioitaan - siihen päivään asti, jolloin tuiki tuntematon mies tulee taloon ja yrittää tappaa Mickin. Tämä puolustautuu täytetyllä miekkakalalla ja murhaajakokelas kuolee. Sitten tulee uusia yrityksiä ja Mick alkaa tosissaan ihmetellä, kuka hänestä yrittää päästä eroon.

Tarinassa on poliisina Al Garcia, joka esiintyi jo kirjassa "Double Whammy". Juttu pyörii vauhdilla plastiikkakirurgian limaisempien puolien ympärillä. Vai mitä arvelette silikonirinnoista, joista tuli niin kovat, että aviomies menetti toisen silmänsä rakastellessaan vaimonsa kanssa?

Kirja on ymmärtääkseni suomennettu nimellä "Pintaviiltoja".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home