My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, April 20, 2007

Mercedes Lackey: Arrow's Flight

Toinen osa trilogiasta, joka kertoo Valdemarin airut Taliasta. Airuet ja heidän Kumppaninsa - valkoista hevosta muistuttavat, telepaattiset olennot - ovat Valdemarin majesteetin silminä, korvina ja käsinä. Talia on Valittu (isot kirjaimet tarpeen - Kumppanin Valinta on vaikuttava tapahtuma) Kuningattaren Omaksi, jolla on erityisen tärkeä rooli valtiossa. Niinpä häntä vastaan juonitellaan hovipiireissä. Talia on tässä osassa ensimmäisellä kierroksellaan - airuet ratsastavat säännöllisesti valtakunnan harvaan asutuilla alueilla jakamassa oikeutta, kuuluttamassa lakeja ja jopa taistelemassa rosvojoukkoja vastaan. Ensimmäiselle kierrokselle uusi airut saa kokeneemman kumppanin opastamaan ja valvomaan.

Talialla on ongelmia - hovin juonet seuraavat häntä maaseudullekin, hänen telepaattiset kykynsä pettävät hänet, tulee lumimyrskyjä, rutto ja rosvoja. Kaiken tämän keskellä hänen täytyy vielä taistella sekavien tunteidensa kanssa - rakkaus yrittää sotkea pelin. Tämä taitaa vaikuttaa romanttisen kioskikirjan takakannelta, mutta Lackey on yllättävän käytännöllinen kaiken keskellä - hänen henkilönsä käyvät jopa vessassa ja pesevät pyykkiä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home