My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, April 08, 2007

Jefferson T. Parker: California Girl

Parker on kovan tason jännityskirjailija, joka tavoittaa ilmapiirin. Ihmiskuvaus on karua, mutta ei yksioikoista. Tällä kerralla olemme virkaan pyrkivän Richard Nixonin, Vietnamin sodan, Timothy Learyn (keksi LSD:n) ja John Birch -seuran Kaliforniassa. Beckerin veljeksiä on neljä; yksi on jäänyt Vietnamiin, yksi on drive-in-kirkon pappi, toinen poliisi ja kolmas reportteri. Kaikki joutuvat painimaan rehellisyytensä ja omatuntonsa kanssa törmätessään omaan pimeään puoleensa Janelle Vonnin murhan vuoksi.

Vonnin perhe on ollut kaikkea, mitä Beckerit eivät; roskaväkeä, huumeiden käyttäjiä, pahoinpitelijöitä. Vonnin tyttäret ovat yrittäneet paeta millä tavalla tahansa. Toinen lähti moottopyöräjengiläisen matkaan. Toisesta tuli kauneuskuningatar ja päätön ruumis pakkausvarastossa. Kaikki Beckerit ovat tavalla tai toisella sotkeutuneet Janelle Vonniin ja kaikki joutuvat maksamaan.

Tiivis ajankuvaus, jossa on paljon enemmän kuin ensin näyttää. Aikakone Kalifornian 60-luvulle. (Jos joku ei tiedä John Birch -seuraa, niin se oli äärioikeistolainen järjestö, jonka mielestä atomipommin pudottaminen Vietnamiin olisi ollut hiton hyvä idea. Ja toinen Moskovaan.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home