My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, July 15, 2009

James Schmitz: The Lion Game

James Schmitz taitaa olla vallan unohdettu space opera -kirjailija ajalta, jolloin he eivät ottaneet itseään turhan vakavasti vaan viihdyttivät lukijoita. Eräs Schmitzin suosikkihenkilöistä oli Telzey Amberdon, nuori psi, joka selvisi kuolettavista haasteista ei ainostaan telepaattisilla kyvyillän, vaan myös älykkyydellä ja rohkeudella.

"The Lion Game" alkaa huviretkestä. Telzey on leiriytymässä luonnonsuojelualueella, kun hänet tavoittaa hälyttynyt psi-kutsu. Telzey lähetti telepaattisen komennon harhautuneelle koiralleen ja sen sieppasi joku tuntematon. Telzey lähtee tutkimaan outoa viestittäjää ja joutuu suoraan ansaan - pahantahtoinen psi harrastaa uhriensa metsästystä planeetan tappavimman pedon avustuksella. Telzey selviytyy ansasta osaksi koiransa avulla, mutta hänelle paljastuu, että psi-metsästäjä on syöttinä vielä tappavammassa loukussa. Vieras psi-rotu on soluttautunut useille teknisesti edistyneille planeetoile ja suunnittelee galaksin valloitusta. Heitä huolestuttavat kuitenkin ihmis-psit, joiden kyvyistä he eivät ole varmoja, ja he haluavat elävän näytteen tutkittavakseen. Telzeylle lankeaa tämä kunnia.

Hengissä selviämisen ja galaksin pelastamisen lisäksi Telzeyllä on vielä yksi huoli - hänen pitäisi ehtiä kotiin 16-vuotissyntymäpäivilleen etteivät hänen vanhempansa kimpaannu...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home