My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, January 16, 2009

Naomi Novik: Black Powder War

Lohikäärme Temeraire ja hänen miehistönsä saavat Kiinaan viestin, jonka mukaan heidän on heti mentävä Istanbuliin ottamaan huostaansa kolme lohikäärmeen munaa. Munat ovat erittäin tärkeitä sotaa käyvälle Britannialle - yksi niistä on tulta syöksevän lohikäärmeen, ja sellaista lajia ei briteillä vielä ole - Bonapartella on.

Temeraire joutuu lähtemään maareittiä koko Aasian halki. Matkalla he kohtaavat luonnonesteitä, petoksia ja matkan lopulla kovaa ja todellista sotaa, kun Bonaparten joukot taistelevat preussilaisia vastaan. Odottamatonta apuakin kohdataan oudoilta tahoilta. Kapteeni Lawrence on kuitenkin pulassa - Temeraire suunnittelee edelleenkin nostattavansa Englannin lohikäärmeet kapinaan (Kiina oli hänelle silmien avaus).

Sarja on edelleenkin sekä jännittävä että kiinnostava ihmissuhteiden kannalta. Olen erittäin jännittynyt juonen jatkuvuuden suhteen - miten Temeraire onnistuu, löytääkö Lawrence ihmisseuraa rinnalleen, palaavatko uudet henkilöt (kuten mystinen Tharkay) vielä juoneen mukaan ja mitä tapahtuu raivoisalle lohikäärme Lienille?

Napoleonin sotien juoni on tuttu yleisestä historiasta, jota Novik onnistuu seuraamaan hämmästyttävästi, mutta jännitystä riittää lohikäärmeosastolla.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home