My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, June 19, 2008

Dave Duncan: A Rose-Red City

"A Rose-Red Cíty" menisi kaiketi parhaiten hakusanan "sword and sorcery" alle. Ihmiset ovat aina kertoilleet ikuisen nuoruuden maasta, Autuaiden Saarista, Tir na nOgista, Lintukodosta. Tässä kirjassa paikan nimi on Mera. Merassa voi tehdä, mitä haluaa, vammat parantuvat, ja kaikki elävät ikuisesti. Meraan ei synnytä, sinne päädytään. Meraa hallitsee Oraakkeli, joka silloin tällöin lähettää yhden tai useampia asukkaita ulkomaailmaan pelastamaan jonkun ja tuomaan hänet Meraan. Syytä Oraakkeli ei kerro. Luonnollisesti Meralla on vastapuoli; demonit koettavat parhaansa saadakseen siepatuksi asukkaat, jotka ne tavoittavat kaupungin ulkopuolelta.

Tällä kertaa Oraakkeli lähettää Jerry Howardin, joka on nimittänyt itsensä kaupungin kirjastonhoitajaksi. Mukaansa hän saa ottaa yhden ystävän, ja hän ottaa luonnollisesti Achilleen, Crionin pojan, joka oli taistellut Thermopylaessa, tai niin Merassa epäillään. Pelastettava on nainen, joka on alkoholisti ja on kaapannut lapsensa eronneelta mieheltään. Mies on seurannut Ariadnea ja lapsia uuden vaimonsa ja autonkuljettajansa Carlon kanssa - Carlon todellienn ammatti on kylläkin terroristi. Kaikki päätyvät demonien hyökkäyksen kohteeksi ja siitä asiat vain mutkistuvat. Ongelma on, että Jerryn ei pitänyt ottaa lapsia mukaan ja lisäksi Carlo on demoni valepuvussa. Sitten mennään kovaa muinaisessa Kreetassa Minotauroksen takaa-ajamina.

Kirjan mukavia puolia on tarmokas Ariadne - hän pelastaa kerran koko retkikunnan, kun vastapuoli on yrittänyt juottaa koko joukon toivottamasti juovuksiin ja Ariadnen hyvä viinansieto pelastaa heidät. Ja arvatkaapa, mikä on miespuolisten demonien heikko kohta? No, sama kuin miestenkin - Ariadne tietää.

Olisi mukava päätyä Meraan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home