My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, May 13, 2007

Carl Hiaasen: Tourist Season

Suomennettu nimellä "Vihreä kuolema", mikä osaltaan selittää, miksi en lue Hiaasenia suomenkielellä.

Shiverit, keski-ikäisten miesten moottoripyöräkerho, on tullut Floridaan. Yksi joukosta katoaa sen jälkeen, kun kaksi hengenpelastajaa on tullut auttamaan häntä meduusan pistojen vuoksi. Vain hänen fetsinsä löydetään (Shiverit käyttävät kaikki purppuranpunaista fetsiä), joten hänen epäillään hukkuneen.

Sitten löydetään kuolleena Floridan kauppakamarin jäsen. Hän on tukehtunut kumialligaattoriin. Tässä vaiheessa aletaan epäillä, että jotakin outoa tapahtuu.

Murhat käyvät yhä kummallisemmiksi, ja tekijäksi ilmoittautuu vallankumousryhmä nimeltä "Joulukuun yöt" Ryhmän johtaja on paikallisen sanomalehden reportteri, joka on päättänyt tyhjentää Floridan luonnonarvoja uhkaavista turisteista. Muut jäsenet ovat: seminoli-intiaani, joka on kostamassa seminolien kohtaloa, huumeita käyttävä entinen rugbyn pelaaja, joka vihaa valkoisia, ja kuubalainen pomminheittäjä, joka uskoo iskevänsä Castroon (jos Florida tyhjenee turisteista, tulot loppuvat ja kaikki kuubalaiset suuntaavat takaisin Kuubaan ja kukistavat Castron).

"Tourist Season" on Hiaasenin ensimmäinen kirja. Hän kirjoitti sen täynnä ääntä ja vimmaa (epäilen, että hullu toimittaja on hänen oma haaveminänsä) ja henkilöiden eriskummallisuus on jossakin määrin tahatonta. Myöhemmissä kirjoissa (vaikka Hiaasen on aina luonnonsuojelun puolella) absurdius lisääntyy. Tässäkin kirjassa on silti hetkensä (käärmeet loistoristeilijässä!).


0 Comments:

Post a Comment

<< Home