My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, April 29, 2007

Peter Höeg: Hiljainen tyttö

Tanskalainen klovni "Charlie"

"Hiljainen tyttö" on monien muiden asioiden ohella kirja kuulemisesta ja kuullun ymmärtämisestä. Niinpä sen arvostelevat aivan eri tavoin ne, jotka ymmärtävät Bachia.

Koska minä valitettavasti en kuulu tähän joukkoon, arvostelen kirjan eri näkökulmasta. Se on kirja sirkuksesta - ei vain siksi, että kirjan uskomaton seikkailija on klovni, vaan myös siksi, että koko kirja on sirkusesitys. Ilotulitusraketteja, lentäviä hevosia, päällään seisovia norsuja, ja kaikki tehdään tietysti peileillä.

Huomioikaa erityisesti peilit. Sen opin Kemppisen Bach-opetuksesta, että kirjassa soiva "Chaconne" sisältää 30 muunnelmaa. "Hiljainen tyttö" on sarja muunnelmia teemasta. Sirkusnäkökulma on myös täysin kunnioittava - Tanskassa sirkusperinteet ovat vanhat ja vahvat.

Kirjassa esiintyy myös uskonto, hiljaisuus, luostarijärjestö, jalaton taksinkuljettaja, salaperäisiä naisia, useita eri poliisiyksiköitä ja ilkeitä liikemiehiä. Myös klovni ja kaksitoista lasta.

De Souzan "Ukkosta ja ruusuja" olisi tietysti täysin sopimaton klassisen musiikin seuraan, muuten antaisin sen soida. Olkaa hyvä, näytös alkaa!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home