My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, April 22, 2010

F. Paul Wilson: The Keep

"The Keep" on kirjoitettu 80-luvun alussa, jolloin kirjamaailmaa ei vielä ollut läpikotaisin kyllästetty maailmanlaajuisilla hyvän ja pahan kamppailuilla. Nyt on, joten "The Keep" tuntuu polkevan vanhaa polkua, vaikka se kirjoitusaikana oli suhteellisen tuore aiheeltaan.

Kirjassa on silti raikkautta. Kamppailu tapahtuu romanialaisessa solassa. Siellä on linnake, johon saksalaiset (Neuvostoliittoon ei vielä ole hyökätty) perustavat tukikohdan. Kun saksalaisia sotilaita alkaa kuolla ikävin tavoin, vahvistukseksi lähetetään Gestapo-miehiä, joiden lopullinen sijoitus on määrä olla Romaniaan perustettava kuolemanleiri. Linnaketta on vuosia tutkinut juutalaisprofessori tyttärensä kanssa. Gestapo toimittaa heidät paikalle asiantuntija-apuna.

Pääpaino on siis natsien suhtautumisessa juutalaisiin ja romanialaisiin. Kun herää epäilys, että linnaketta hallitsee Vlad Tepesin (Draculan) aikalainen, vampyyri, joka osoittaa kiihkeää isänmaallisuutta romanialaisten, maanmiestensä puolesta saksalaisia vastaan ja pelkää ristiä, tunteet menevät lopullisesti sekaisin - juutalaisprofessorin usko on romahtamassa ristitunnuksen vuoksi. Paikalle ilmestyy myös tuntematon mies, jota kaikki osapuolet kaihtavat muukalaisena.

Mukavasti sekoitettua kauhua, vampyyritarinaa, maailmanlaajuisen tuhon uhkaa ja myös rakkautta (tunteet ne on professorin tyttärelläkin).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home