My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, June 02, 2009

Hannu Lauerma: Pahuuden anatomia

Lauerma käsittelee pahuuden ongelmaa monelta taholta, joista useimmat ovat käytännöllisiä pikemmin kuin filosofisia. Niin pitääkin, hänen vahvuutensa on juuri käytäntö.

Aggressio luonnonilmiönä on mielenkiintoinen jakso. Enpä ole tullut ajatelleeksi, miten tärkeä ja välttämätön osa perimäämme on kyky tappaa. Ja miten kiinteä osa uskontoamme ja kulttuuriamme.

Uskonnon osuus kiinnostaa Lauermaa muultakin kannalta kuin vaikkapa Raamatun perintönä - hän on tutustunut varsin läheisesti joihinkin suomalaisiin, väkivaltaisiin lahkoihin. Psykiatrian osuus rikollisuuden hoidossa on hänen ammatillisen kiinnostuksensa kohde. Kirjan lopussa on muutama yksilökuvaus vankiloidemme asukkaista, joita Lauerma on hoitanut.

Erittäin kiinnostava, joskin jossakin määrin epätasaisesti jaksottunut kirja suomalaisia eniten kiehtovasta aiheesta (vilkaiskaa mitä tahansa iltapäivälehteä tai kustantajien kirjavalikoimaa). Tätä olisi lukenut enemmänkin.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home