My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, August 11, 2011

Tess Gerritsen: Katoaminen

Hukkunut nainen herää henkiin ruumishuoneella. Hänet viedään kiireellä teho-osastolle, missä hän virkoaa odottamattomaan toimintaan - hän tappaa ylleen kumartuneen vartijan ja ottaa useita panttivankeja. Yksi panttivangeista on synnyttämässä oleva poliisi. Piirityksen aikana tuntematon mies onnistuu kävelemään saartorenkaan läpi ja liittymään aseella uhkailevaan naiseen.

Tarinaan on lomitettu Ukrainasta tuotujen naisten tarinaa - he ovat luulleet pääsevänsä töihin Yhdyvaltoihin, mutta löytävätkin itsensä seksiorjuudesta. Melko äkkiä paljastuu, että "hukkunut" on eräs näistä naisista - mutta miksi korkeat viranomaiset panevat kaikin voimin kapuloita tutkijoiden rattaisiin? Ja kuka oli ammuttu vartija ja paikalla ollut lääkäri? Kummastakaan ei ole mitään tietoja sen paremmin sairaalassa kuin henkilörekistereissäkään.

Panttivankina olevan poliisin, Jane Rizzolin, FBI-aviomies ja kuolinsyyntutkija Maura Isles tekevät voitavansa selvittääkseen tilanteen ennen kuin Jane ja vauva menehtyvät. Arvoituksen avain on toinen nainen, joka pakeni bordellivankilasta.

Ihan mukiinmenevä, vaikka jotenkin tavanomainen dekkari. Korkea-arvoiset poliitikot ovat pahoja, poliisit hyviä, ja lopulta oikeus voittaa. Lukeehan näitä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home