My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, July 31, 2011

Lawrence Block: Kuoleman kutsu

Varakas pariskunta palaa kotiin teatterista ja löytää asunnostaan kaksi miestä odottamasta. Murtovarkaita? Aviomies surmataan heti, vaimolle tehdään iljettävää väkivaltaa ja sitten hänetkin tapetaan.

Kahden miehen todetaan poistuneen talosta kantaen täyteen sullottuja tyynyliinoja. Ennen kuin poliisi ehtii päästä minnekään tutkimuksissaan, ruppaisesta asunnosta löytyy kaksi kuollutta miestä - toinen on ampunut toisen ja sitten itsensä. Ja varastetut tyynyliinat ja tvarat löytyvät samasta huoneesta. Siististi selvitetty juttu.

Blockin yksityisetsivä Matt Scudder ei oikein usko tarinaan ja alkaa penkoa. Paljastuu monimutkainen juoni. Scudder käy AA-kerhon kokouksissa, ajaa metrolla (New Yorkin metro tulee kirjan mittaan tutuksi) ja ratkoo tapausta.

Voisi sanoa, että tarina on mielenkiintoinen, mutta minä jupisen. Minusta kirja on lähinnä pikkunäppärä. Huomasin lukemisen mittaan, että olen lukenut kirjan aikaisemminkin enkä muistanut - kertoo jotakin sen tasosta.

Saman lukuajan voi kuluttaa johonkin, joka todella ansaitsee tulla luetuksi tai on edes hauska.0 Comments:

Post a Comment

<< Home