My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, August 07, 2011

Lee Child: Kovemman kautta

Jack Reacher on löytänyt New Yorkista mieleistään kahvia ja istuu juomassa kadunvarsipöydässä. Hän sattuu huomaamaan miehen kävelevän kadun poikki liikenteen seassa ja nousevan palopostin eteen pysäköityyn autoon.

Seuraavan päivän kahvitauko keskeytyy, kun Reacheria vaaditaan aseella uhaten nousemaan kyytiin ja hänet viedään palkkasoturipomon luo kertomaan näkemästään. Kyseessä oli lunnasrahojen luovutus pomon kaapatusta edustusvaimosta ja Reacher on ainoa, joka näki rahojen noutajan läheltä.

Reacher auttaa sieppausdraaman selvittelyssä. Hänen mielessään herää useita kysymyksiä - miten vaimo tiedettiin siepata ostoskeskuksen edestä niin nopeasti ja siististi? Minne katosi autonkuljettaja? Miksi palkkasoturipomo ei heti mainitse, että mukana siepattiin myös vaimon tytär edellisestä avioliitosta? Ja mikä outo sattuma - myös edellinen vaimo siepattiin ja löydettiin murhattuna.

Reacher joutuu tutkimaan juttua kovemman kautta, nollasta lähtien ja askel askeleelta. Avukseen hän saa edellisen vaimon sisaren, joka on pakkomielteenomaisesti jäljittänyt sisarensa aviomiehen askeleita - hän uskoo tämän murhaajaksi. Apua antaa myös yksityisetsivä, joka oli FBI-etsivänä tutkinut murhaa ja pelkää yhä tehneensä itse ratkaisevan virheen.

Juttua selvitellessään Reacher törmää yksityiseen palkkasoturitoimintaan, jonka USA rahoittaa maailman syrjäisissä kolkissa. Hän joutuu toimimaan paitsi psykopaattisen pomon, myös kovan luokan tappajajengin kanssa. Kirja jää joksikin aikaa pyörimään mieleen - hypnoottinen, takova kirjoitustyyli tarttuu aivoihin. Kuolemaa kovempi kohtalo - alkaa ajatella kuin Lee Child - tai kuin Jack Reacher. Kovaa viihdettä.0 Comments:

Post a Comment

<< Home