My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, March 10, 2009

Guy Gavriel Kay: Tigana 2 - Verenperinnön hinta

Koska tässä kakkososassa Tiganan ruhtinas Alessanin laatimat juonet alkavat laueta, en rupea kuvaamaan juonen yllättäviä käänteitä - pilaisin jonkun ilon.

Sen sijaan hehkutan sitä, että "Tigana" ei ole pelkkää "kootaan hyvät yhteen ja mennään hakkaamaan paha" -kirja. Päinvastoin. "Tigana" on kirja sellaisista tärkeistä teemoista kuin rakkaus ja suru, ja ihmisten mielen merkilliset syvyydet. Vihasta siinä ei, kumma kyllä, ole jälkeäkään. Monella henkilöllä olisi oikeus vihata, mutta he eivät saa sitä aikaiseksi.

Kahdesta noitakuninkaasta Alberigolla on ahne palkkasoturin sielu, mutta Brandin on monimutkainen henkilö ja koko ajan loppua kohti käy monimutkaisemmaksi. Koko kirjan käynnistävän tuhonkin hän langetti Tiganan valtion ylle rakkaudesta poikaansa kohtaan.

Riselkalla on "Tiganassa" moninainen tehtävä, ja kirjan lopussa tämä olento tekee hämmästyttävimmän ja mietityttävimmän ilmestymisensä. Minua se ainakin vaivaa. "Jos kolme miestä näkee riselkan..."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home