My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, December 16, 2008

Mercedes Lackey: Sacred Ground

Mercedes Lackey asuu Tulsassa, joten paikallistuntemusta varmaan on. Asialla on merkitystä, koska "Sacred Ground" kertoo osageista, ja Tulsa on osage-heimon aluetta.

Täsmällisesti ottaen "Sacred Ground" kertoo yhdestä osage-perheestä, joka on piiloutunut "raskaiden kulmakarvojen" - eli tietenkin valkoisten - joukkoon ja tehokkaasti; vaikka he käyttävät sukunimeä Isohirvi ja käyvät tanssimassa heimotansseja, he myös työskentelevät hitsaajina ja kiinteistövälittäjinä ja tytär Jennifer yksityisetsivänä. Jennifer on myös isoisänsä Kuunvariksen oppilaana lääketaidoissa - shamaanina.

Ongelma alkaa, kun joukko intiaanimiehiä työskentelee uuden ostoskeskuksen tontin raivaustöissä ja he huomaavat, että maassa on luita ja hautaesineitä - se on ehkä pyhitettyä maata. Sitten räjähtää pommi, hajottaa kauhakuormaajan ja tappaa kuusi miestä. Urakoitsija syyttää intiaaniaktivisteja. Jennniferillä on käsissään mahdollinen vakuutuspetos ja Kestrelinä, shamaanina, nippu kiukkuisia henkiä nimellä mi-ah-lushka, jotka osageiden parissa kostavat pyhäinhäväistykset.

Vauhdikas kirja, ja romanttinen - Jenniferin silmiin osuu intiaaniaktivisti David Täplähepo, joka on tosi maukas herkkupala, kunhan hänet ensin taltuttaa satulaan.

Mercedes epäilemättä tuntee kylliksi intiaanien lääketaikoja tehdäkseen vakuuttavan kirjan - jos jokin kohta menee vikaan, hän voi panna sen henkilöidensä syyksi; Kuunvaris on tutkinut myös cherokeiden ja lakotoiden salaisia taitoja ja yhdistellyt niitä. Hyvä alibi kirjailijalle.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home