My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, December 06, 2008

Mercedes Lackey - Larry Dixon: The Silver Gryphon

Aarnikotka-kolmikon viimeinen osa. Tässä meillä on melko klassinen robinsonadi. Valkoisen Aarnikotkan kaupunki on kasvanut ja kehittynyt rauhallisesti. Aikaisempien sankareiden lapsilla on tosin ongelmia - vanhemmat ovat toisaalta aitoa suurempia roolimalleja, toisaalta huolestuneita vanhempia, jotka yrittävät puuttua lastensa kaikkiin tekemisiin. Niinpä sekä Skandranonin aarnikotkapoika että Amberdraken tytär ovat liittyneet Hopeisiin - kaupungin yhdistettyihin sotilas- ja poliisivoimiin.

Heidät lähetetään pitämään yllä kaukaista tiedusteluasemaa, mutta matkalla kaikki magia yhtäkkiä katoaa heidän lentäen vetämästään tarvikealuksesta, ja molemmat putoavat viidakkoon, katkovat luitaan ja menettävät mahdollisuutensa ottaa yhteyttä kotikaupunkiin. Lisäksi se taho, mikä onkin, joka hyökkäsi heidän kimppuunsa ilmassa, jäljittää heitä myös maassa.

Näppärää kuvausta selviytymisestä huonoissa oloissa vakavasti loukkaantuneina tuntemattoman uhan edessä. Ja lopulta viimeinen taistelu, jossa selvitetään myös välit vanhempien kanssa (ainoita henkiin jääneitä pelastusretkikunnasta). Tunnustan pitäväni - vähän kuin myöntäisi pitävänsä suklaan syönnistä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home