My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, February 20, 2008

Dean Koontz (Brian Coffey): Kiveen hakattu kuolema

"Kiveen hakattu kuolema" on kurja B-luokan Clive Cussler -klooni, jollaisia kirjailijat tekaisevat, kun pankkitili näyttää punaista ja vuokranmaksupäivä lähestyy. Ei Koontz suotta käyttänyt väärää nimeä (Brian Coffey), jonka "Book Studio" julmasti meni kavaltamaan.

Päähenkilö on rakennettu niin, että Koontz on ilmeisesti suunnitellut tehtailla (tai on tehtaillut) hänestä kokonaisen sarjan; miljonäärillä on ilkeä isä, joka pitää viekkaudella ja vääryydellä pojan omaisuutta - äidiltä perittyä - hallussaan; poika puolestaan tekee ryöstöjä väärällä nimellä rahaa saadakseen, mutta ehdottomasti vain rikkailta ja luonnevammaisilta. Lisäksi hänellä on kaunis naisystävä, ja hän näkee painajaisunia siitä, että isä kiduttaa naisystävää pojan silmien edessä. Kyllähän näillä emmeillä kirjoja rakentaa.

Tässä nimenomaisessa esimerkissä ryöstetään Jukatanin niemimaan mayatemppeliä. Sankarimme on oikealla nimellään arvostettu arkeologi(!), joten hän on itse käynyt vahvistamassa viidakkolöydön aitouden teksasilaiselle niljakkeelle, joka on maksanut meksikolaisille aarteenryöstäjille temppelin esineiden varastamisesta. Sitten sankari lähtee parin saman alan miehen kanssa ryöstämään sanotulta teksasilaiselta rahat ja aarteet. Samojen rahojen jäljillä on myös meksikolainen kenraaliniljake, joka kimpaantuu menettäessään rahat ja aarteen, ammuttaa viidakkorosvot ja teksasilaisen kaikkine apureineen, upottaa teksasilaisen huvijahdin ja lähtee sankarikolmikkomme kannoille. Erinäisten asiaan kuuluvien temmellysten (taifuuni muun muassa) jälkeen neuvokas meksikolainen taksikuski pelastaa koko poppoon ja pahakin saa palkkansa. Sen pituinen se.

En edes pyydä anteeksi juonipaljastuksia; säästyypähän jonkun aikaa, joka muuten menisi hukkaan 200 sivun lukemiseen.Nyt senkin ajan voi käyttää vaikka varpaankynsien leikkaamiseen, paljon hyödyllisempää ja rakentavampaa puuhaa kuin "Kiveen hakatun kuoleman" lukeminen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home