My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, January 27, 2008

Sharyn McCrumb: If Ever I Return, Pretty Peggy-O

Sharynin ensimmäinen Appalakki-kirja. Epäilen, että hän aikoi kirjoittaa Vietnam-kirjan ja sijoitti sen Appalakeille. Hänen luomansa henkilöt olivat niin vahvoja, että kieltäytyivät kuolemasta, joten Hamelinin pikkukaupunkiin on sijoitettu useita muita tarinoita.

"If Ever I Return" on siis Vietnam-kirja. Hamelinin sheriffi Spencer Arrowood (Sharyn on muuten äitinsä puolelta Arrowoodeja) on saanut virkansa, koska hän on kaupungin Vietnam-sotasankari Calin pikkuveli. Spencer ei yhdy kaupungin ihailuun; hän tietää veljestään jotakin, mitä muut eivät tiedä. Hänen apulaisseriffinsä Joe LeDonne tuntee Vietnamin kipeästi. Hän on veteraani, joka ei ole koskaan toipunut sodasta. Sheriffin toimiston toimistoapulainen Martha kärsii omista traumoistaan. Hän oli köyhä, epäsuosittu tyttö lukiossa, ja nyt on luokan 20-vuotisjuhla ja kaikki entiset juhlitut kaunottaret kerääntyvät. Lisäksi Martha on toivottoman rakastunut syrjäänvetäytyvään LeDonneen (todella romanttinen mies; kun Martha on aikansa yrittänyt päästä kontaktiin, LeDonne huokaisee ja sanoo: "Nussin sinua jos haluat, Martha").

Tämä kaikki on taustaa. Juoni alkaa, kun kaupunkiin muuttaa folklaulaja Peggy Muryan, joka yrittää luoda uransa uudelleen. Peggy alkaa saada uhkaavia viestejä, joissa muistutetaan hänen nuoruudenurastaan Travisin kanssa. Travis joutui Vietnamiin ja katosi, otaksutaan kuolleeksi. Sitten Peggyn koira surmataan Vietnam-tyyliin, sitten lammas, sitten nuori tyttö. Kummitteleeko Vietnam-veteraani elävänä tai kuolleena, vai kuka on tekojen takana?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home