My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, May 14, 2007

Richard Holloway: Kuinka Raamattua luetaan

Tuli mieleeni lukea opaskirja aiheesta Raamattu, kun asia on päätynyt iltapäivälehtien lööppeihin asti. Oikean kirjan valitsin. Hollowayllä on paljon tietoa Raamatusta ja sen historiallisuudesta (ensimmäinenkin evankeliumi kirjoitettiin vasta, kun Paavali oli elämäntyönsä tehnyt, jote ei ole olemassa puhdasta Jeesuksen opetusta, vaan Jeesus-Paavali-sekoitus).

Raamatusta Holloway sanoo, että on kolme erilaista tapaa tulkita Raamattua. Ensimmäisen mukaan Raamattu on kirjaimellisesti Jumalan sanelema. Toisen mukaan Raamattu on ihmisten luomus, mutta Jumala on sen innoittanut. Kolmannen mukaan Raamattua on käsiteltävä kirjana ja etsittävä sen merkitystä kuten minkä tahansa kirjallisen mestariluomuksen; siitä itsestään. Tämä on Hollowayn tapa. Se antaa paljon ja mielenkiintoista ajattelun aihetta myös Hollowayn käsittelemien kohtien ulkopuolella. Suosittelen (sekä Raamattua kirjallisuutena että Hollowayn mielipiteitä siitä).


0 Comments:

Post a Comment

<< Home