My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, April 17, 2007

Jason Burke: Matkalla Kandahariin

Jason Burkea voi tavallaan pitää nuoremman sukupolven toimittajana; hän aloittaa kirjansa kertomalla, miten hänestä tuli nuori peshmerga-sissi vuonna 1991. Itse asiassa mielenkiintoista; yliopistototverinsa kanssa hän päätti mennä ja liittyä kurdisisseihin, koska näitä sorrettiin. Kumpikaan ei tiennyt mitään Turkista, kurdeista eikä edes islamista. Mitenkähän moni Afganistanin harjoitusleireiltä Guantanamoon päätynyt nuoukainen ajatteli samoin kuin Jason ja hänen ystävänsä; jännittävä loma, hashista, tyttöjä ja reipasta ulkoilua, ja jälkeenpäin kerrottavaa kateellisille kavereille?

Jasonin ura kehittyi, ja hänestä tuli The Observer -lehden vastuunsa tunteva toimittaja, joka on käynyt lukuisissa kriisipisteissä Algeriasta Thaimaahan. Kirja on mielenkiintoinen, paikoitellen hyvinkin hauska, pohdiskeleva ja valottaa islamiin liitettyjä kriisejä sellaisen henkilön näkökulmasta, joka todella tietää, mistä kirjoittaa.

Välttämätöntä luettavaa niille, joiden mielestä "islam sitä, islam tätä" ottamatta huomioon maiden eroja, muita kulloiseenkin kriisiin vaikuttavia tekijöitä, yhteiskuntien ongelmia ja historiaa. Samalla kirja, joka on täynnä jännitystä ja seikkailuja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home