My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, December 11, 2006

Kathy Reichs: Kaivojen vainajat

Kathy Reichs seuraa kirjoissaan uskollisesti Patricia Cornwellin jalanjälkiä. Reichsin sankaritar on Montrealin kuolinsyyntutkija Tempe Brennen. Kaunis, keski-ikäinen, tyttären äiti ja taipuvainen vatvomaan rakkausjuttujaan komeiden poliisien kanssa. Ja sotkeutumaan murhajuttuihin ja syöksymään suoraan ristituleen; sen sijaan, että odottaisi kiltisti ruumiita tutkimuspöydälleen, hän aina hankkiutuu sinne, missä ruumiita tehdään.

Tässä kirjassa Tempe on Guatemalassa tutkimassa 80-luvulla murhattuja kyläläisiä. Hänet irroitetaan tutkimaan oletetun sarjamurhaajan uhria. Neljä nuorta naista on kadonnut, ja yhden jäännökset ovat löytyneet. Kun Tempe aloittaa tutkimukset, paikalliset viranomaiset käyttäytyvät oudosti, ja sitten syntyy lisää vainajia. Tempe avustaa paikallista (komeaa) poliisia, ja juttuu sotkeutuu myös kanadalainen (komea) poliisi.

Huolimatta kaikesta hämmingistä Tempe on eniten kotonaan ruumiinavaushuoneessa, ja yksityiskohtia esitellään Cornwellin raivolla. Ihan sujuvaa luettavaa, mutta sitä rakkauden vatvomista saisi aikuinen ihminen harrastaa vähän vähemmän...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home