My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, August 20, 2011

Lee Child: Henkensä kaupalla

Erinomainen Jack Reacher -kirja. Jack jää liftauskyydistä Nebraskassa keskellä ei mitään. Pelkkää talvista aavaa, lumen peittämiä maissipeltoja. Yksi motelli on näkyvissä, ja sinne Reacher suunnistaa juomaan kahvia. Koko paikassa on yksi asiakas, umpijuovuksissa oleva lääkäri. Kun Reacher juo kahviaan, lääkärille soittaa nainen, jonka nenäverenvuoto ei lakkaa. Sekä Reacher että lääkäri ymmärtävät, että naista on hakattu. Reacher pakottaa lääkärin lähtemään potilaan luo - Reacher ajaa autoa, koska lääkäristä ei siihen ole. Tällä teollaan Reacher tulee sohaisseeksi ampiaispesään.

Koko aluetta hallitsee neljän Duncanin kopla, kolme noin 60-vuotiasta ja heidän ottopoikansa. Kukaan ei tee mitään vastoin Duncanien tahtoa - heillä on kuljetusliike ja kaikki maanviljelijät ovat heidän otteessaan. Jos Duncanit kieltäytyvät kuljettamasta satoa, maanviljelijä menettää kaiken. Hakattu nainen on ottopojan, Seth Duncanin, vaimo. Lääkäriä on kielletty hoitamasta häntä. Reacher saa töitä - Duncaneilla on palkkalistoillaan kymmenen yli kaksimetristä jalkapalloilijaa, jotka alkajaisiksi hakkaavat lääkärin auton pirstaleiksi ja yrittävät tehdä saman Reacherille. Sitten paljastuu, että Duncaneilla on muutakin meneillään. Salaperäinen kuljetus on tulossa Kanadasta, kolme Las Vegasin gangsteriryhmää odottaa kuljetusta, ja ne kaikki lähettävät miehiä vauhdittamaan tapahtumia.

Paljastuu myös, että 25 vuotta aikaisemmin erään maanviljelijäpariskunnan 8-vuotias tytär on kadonnut ja Duncaneja epäiltiin. Tytön äiti ei ole vieläkään antanut periksi. Yksinäinen ratsastajamme, Jack Reacher, ryhtyy panemaan uusiksi vanhoja ja nykyisiä vääryyksiä ja paikkakunnan nokkimisjärjestystä. Vauhtia riittää koko matkan. Ja mystinen pakettiauto salaperäisine lasteineen lähestyy koko ajan...

Niille, jotka vauhdikkaita äijäkirjoja rakastavat, tässä on 10+ tarina.0 Comments:

Post a Comment

<< Home