My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, August 19, 2011

Joy Chant: Red Moon and Black Mountain

"Red Moon and Black Mountain" sai Mythopoeic Fantasy Awardin vuonna 1972. Epäilin vahvasti kirjoittajan nimen olevan harkitusti valittu kristillinen viite (ilovirsi), mutta kyllä se perustuu kirjailijan omaan nimeen (Eileen Joyce (Joy) Rutter (nee Chant).

Kristillisyys on nimittäin vahvasti esillä C.S.Lewisin Narnia-sarjan henkeen. Tarinassa kolme lasta joutuu toiseen maailmaan, jossa hyvä ja paha kamppailevat keskenään. Kaksi muuta osallistuu jossakin määrin toimintaan, mutta vanhin poika, joka lisäksi kantaa kaulassaan Pyhän Kristoforoksen medaljonkia, ensin lyö taistelussa pahan ja sen jälkeen tarjoutuu vielä vapaaehtoiseksi uhrilampaaksi. Kirjoitustyyli on kovasti lordi Dunsanya.

Kirja on silti miellyttävää luettavaa - se on runollinen ja kaunis, siinä on seikkailuja ja rakkautta ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Vahinko, että brittiläisen Unwin-kustantamon Unicorn-sarjan Steve Westernin piirtämää kansikuvaa ei neitstä löydy - se on upea.0 Comments:

Post a Comment

<< Home