My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, January 12, 2011

P.D.James: Todistajan kuolema

Jamesin loistokaudella hänen kirjansa ovat olleet todella kokemuksia - pohdiskelevia, tarkkoja yksityiskohdiltaan, ihmiskuvaukseltaan syvällisiä. "Todistajan kuolema" on Dalgliesh-sarjan alkupuolelta ja valitettavan tavanomainen. Ei huono, vain keskinkertainen. (Ehkä oikein huono kirja olisi parempi kuin vain keskinkertainen kirja.)

Yksityisessä oikeustieteellisessä laboratoriossa tutkitaan murhaa. Oudosti tämä murha jää aivan taka-alalle, se on vain tekosyy esitellä laboratorion henkilökunta, joilla kaikilla tuntuu olevan syy murhata päätutkija, joka sitten myös murhataan. Sitten tulee paikalle Dalgliesh, käy läpi tapahtumia ja motiiveja ja paljastaa sen epätodennäköisimmän murhaajan.

Englantilaisena dekkarina aika kelvollinen, mutta P.D.Jamesin kirjana siis pettymys. Joitakin henkilöitä on pyritty esittelemään epätavallisina, mutta on kuin juonenkäänteitä olisi jätetty kesken tai ainakin puolitiehen, henkilöhahmoja ei ole pyöristetty eläviksi ja loppu töksähtää. Masentavaa.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home