My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, September 11, 2008

Marion Zimmer Bradley: Traitor's Sun

"Traitor's Sun" on viimeinen kirja Mikhail ja Margaret -sarjaa. Federaatio on vetämässä joukkojaan pois Darkoverista, koska Imperiumissa on alkanut sisällissota. Kunnianhimoinen aseman johtaja haluaa kuitenkin kukistaa Darkoverin hallitsevat suvut ennen lähtöää. Mikhailin ja Margaretin on pelastettava planeettansa ja pidettävä samaan aikaan kapinoivat klaanit aisoissa. Tarinaa vetää myös heidän esikoispoikansa, ja lisää nuoria ihmisiä on esitelty juoneen.

Bradley ei enää kirjoittanut kirjaa yksin, vaan yhteistyössä Adrienne Martine-Barnesin kanssa. Yhteistyö on vanha perinne science fiction -kirjoittajien parissa; usein kyse on siitä, että kirjan maailman luonut kirjailija antaa juoniaiheen, ja toinen kirjoittaa itse kirjan.

Tähän sarjaan olisi ilmeisesti kuulunut lisääkin kirjoja, mutta kirjailijan kuolema pysäytti sarjan, ja Deborah Cross on ilmeisesti ottanut asiakseen kirjoittaa jatko-osat. Msrtine-Barnes on kykenevä, joskaan ei loistokas kirjailija, mutta tätä Crossia en tunne lainkaan. Minulle Darkover-kirjat loppuvat tähän. Johan niitä kirjoitettiinkin neljä vuosikymmentä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home