My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, March 27, 2008

Anu Kaipainen: Kahdesti haudattu

Anu Kaipainen yhdisteli tässä kirjassa Ritvalan helkavirsiä, Odysseiaa ja karhuriittejä. Tuloksena on kirja pienellä kreikkalaisella sarella asuneesta Irenestä ja Lalmantista, jotka menevät kihloihin. Lalmanti lähtee äitinsä kanssa Amerikan kautta Venäjälle ja päätyy Suomen talvisotaan, jossa hän kuolee. Suomalaispoika Veikko auttaa kalloja keräilevää lääkäriä. Lääkäri vie kallon, Veikko ottaa talteen luurangon, joka juttelee hänelle. Aikuisena Veikko yhdistää Lalmannin kallon ja luurangon ja toimittaa Irenelle, joka on odottanut leskimorsiamena sulhasensa paluuta.

Lalmanti on karhu ja Suuren Karhun poika. Hän on myös Odysseus, jota Penelope/Irene odottaa kutoen kangasta ja torjuen kosijoita. Mukana ovat myös suomalaiset balladit ja "Inkerin virsi"...

Inkeri ihana neito
Lalmanti iso ritari...

Kirja on melkoisen hilpeä sekoitus myyttejä ja taruja - Odysseuksen jousikisaa kosijoiden kanssa vastaa kirjassa Irenen määräämä kilpailu variksenmunien syönnissä. Lopulta kaikki saavat toisensa - Lalmannin luuranko on paikalla, kun Irene lopulta valitsee kosijan, ja Lalmannin henki on taivaassa odottaen uutta laskeutumistaan karhuna ihmisten maailmaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home