My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, August 13, 2011

Thomas Enger: Valekuollut

Uusi, kiinnostava norjalaisdekkaristi. Kirjan päähenkilö on toimittaja Henning Juul. Kaksi vuotta aikaisemmin hän on menettänyt poikansa tulipalossa. Hän on sisäisesti ja ulkoisesti arpeutuneena palannut työpaikalleen, nettiuutislehteen. Heti ensimmäinen tehtävä on tutkia nuoren opiskelijatytön karmeaa murhaa. Tyttö löydetään teltan sisältä, puoliksi maahan kaivettuna, kuoliaaksi kivitettynä, ruoskittuna ja toinen käsi katkaistuna. Poliisi epäilee heti kunniamurhaa ja tytön pakistanilaista poikaystävää, mutta Juul ei oikein usko; teon rituaalipiirteet eivät sovi tunnettuihin tosiseikkoihin. Juul joutuu itsekin pulaan törmättyään toiseenkin ruumiiseen ja lisäksi todella pahaan oslolaisjengiin.

Toimittajanäkökulma on antoisa. Toinenkin yksityiskohta on erikoinen - Juulilla on ollut nimetön tiedonantaja Internetissä, ilmeisesti poliisi, ja nyt hän ottaa taas yhteyttä. Engerin teksti on soljuvaa ja persoonallista ja hänen otteensa toimittajan työhön ja valokuvaukseen on lujaa ja ammattimaista. Toivottavasti häneltä saadaan lisää suomennoksia.0 Comments:

Post a Comment

<< Home