My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, August 31, 2011

Lee Child: Tappotahti

"Tappotahti" on ensimmäinen Lee Childin kirjoittama Jack Reacher-kirja. Tässä on klassinen yksinäinen mies, joka tulee tuntemattomasta ja poistuu tuntemattomaan. Heti alussa Reacher kävelee neljä tuntia Georgian sateessa, saapuu Margrave-nimiseen pikkukaupunkiin ja pidätetään murhasta. Kaupungin poliisipäällikkö ilmoittautuu silminnäkijäksi.

Meno on kovaa alusta asti. Reacherilla on silti tilaisuus solmia rakkaussuhde naispuoliseen konstaapeliin. Kaupungilla on salaisuutensa; sen omistaa kokonaan Kliner-niminen mies. Kun murhattu osoittautuu Reacherin ainoaksi veljeksi, hän saa myös henkilökohtaisen syyn selvittää Margraven synnit. Ja ruumiita kasaantuu kirjan nimen mukainen määrä - tappotahti on todella nopea.

Childin psykologinen silmä on hyvä ja luja. Reacherin luonne perustellaan hyvin kirjan mittaan - hänen halunsa liikkua kulkurina, hänen piittaamattomuutensa taloudenhoidosta, hänen nimettömyytensä - ei papereita, vain tukku rahaa taskussa. Hänen rakkautensa blues-musiikkiin. Vahvasti rakennettu luonne. Minulla on tunne, että tämän oli tarkoitus olla ainoa Reacher-kirja, mutta lukijat mieltyivät ja kirjailija mieltyi itsekin, joten Reacher-kirjoja on jo toista tusinaa.0 Comments:

Post a Comment

<< Home