My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, August 28, 2011

Jack Higgins: Kaksintaistelu

Sean Dillon näyttää erämaataistelutaitojaan ja sukeltajanlahjojaan. Kolme veljeä ja sisar ovat puoliksi skotlantilaista aatelissukua, puoliksi beduiineja ja maailman rikkaimpia ihmisiä. Amerikkalaiset ja venäläiset öljy-yhtiöt käyvät jakamassa lupaa kysymättä heidän aavikkovaltakuntansa öljyvaroja. Lisäksi venäläinen kaksoisagentti tappaa liikenteessä juovuspäissään heidän äitinsä. Vanhin veli julistaa kostavansa maailmalle ja suunnittelee murhauttaa Yhdysvaltojen prsidentin, Venäjän presidentin ja aavikkovaltion kaikki sheikit. Vaatimattomina työkaluina on joukko arabeja ja nippu vanhoja IRA-miehiä. Siinä sitten vastapuolella taistoon käyvät Sean Dillon ja kaksi Lontoon gangsteria.

Viskiä ja shamppanjaa kuluu, Platonia siteerataan, sukellellaan foinikialaisella aarrelaivalla (ja katkotaan vastapuolen ilmaletkuja) ja käydään erämaasotaa kuin vanhoissa elokuvissa, joista leukaillaan - "Casablanca", "Hyökkäys erämaalinnakkeeseen" ja niin edelleen. Ja ammuskellaan ihmisiä silmien väliin vanhalla mukavalla Waltherilla ja vähän Uzillakin. On tämä mukavaa.0 Comments:

Post a Comment

<< Home