My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, August 14, 2011

Helene Tursten: Yökierto

Pienessä ruotsalaisessa yksityissairaalassa tulee sähköhäiriö yövuoron aikaan. Edes varageneraattori ei toimi. Lääkäri ja iäkäs sairaanhoitaja yrittävät selvittää häiriön syytä - hengityskoneessa oleva potilas kuolee ja teho-osaston hoitaja on kadonnut. Vanha hoitajatar pyörtyy - hän on nähnyt sairaalassa kummittelevan hoitajattaren, joka 25 vuotta aikaisemmin oli hirttäytynyt ullakolle. Kun kadonnut hoitajatar löytyy sabotoidun generaattorin päältä kuristettuna, poliisikin haluaa tietää enemmän aaveesta ja toisestakin hoitajasta, joka on hävinnyt samana yönä.

Turstenin poliisi Irene Huss joutuu tutkimaan sotkuista juttua. Hänellä on myös kotona pikku ongelma. Toinen hänen tyttäristään on ruvennut vegaaniksi ja äiti epäilee hänen liittyneen eläinaktivisteihin.

Pohjoismaisissa riksoromaaneissa kiinnitetään runsaasti huomiota myös poliisien perhe-elämään. Hyvä juttu - useimmilla on sellainen ja se todella vaikuttaa myös työhön. Muuten Turstenin kirjat ovat peruskamaa - niitä lukee ihan sujuvasti ja sitten pari kuukautta myöhemmin ei muista mitään.0 Comments:

Post a Comment

<< Home