My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, August 30, 2011

David Hewson: Mysteerien huvila

Roomaan sijoittuva dekkari. Amerikaklaispariskunta on lomalla Roomassa. Mies on ärtynyt naapuriin, joka oli tuonut Välimeren lomaltaan marmoriveistoksen pään; hän päättää lyödä naapurin laudalta ja vuokraa metallinpaljastimen. Turvesuolla Ostiassa paljastin hälyttää. Pariskunta löytää nuoren tytön veistoksen, mutta kun mies alkaa hakata päätä irti lapiolla, he tuijottavat täysin aitoa ihmisen anatomiaa.

Patologi arvelee kyseessä olevan antiikin aikaisen suoruumiin, mutta tytön kielellä on 16 vuoden takainen kolikko. Vainaja tunnistetaan amerikkalaisen mafiapomon tytärpuoleksi, joka katosi 16 vuotta aikaisemmin. Miksi tyttö on pukeutunut antiikin ajan vaatteisiin? Ja onko jutulla yhteys toiseen tyttöön, jonka äiti on juuri ilmoittanut kadonneeksi - ja joka on täsmälleen suoruumiin näköinen?

Roomalainen mafiapäällikkö sekoittaa pakkaa aloittamalla uudelleen mafiasodan 16 vuoden takaisen tjytön isäpuolen kanssa. Kohta kuolee ihmisiä ja räjäytellään pommeja.

Tarina käy monimutkaisemmaksi koko ajan ja tekee lopullisen kiepsahduksen ihan lopussa. Kiinnostavaa juonenrakentamista.0 Comments:

Post a Comment

<< Home